Lenneke Ruiten met belcanto vanuit De Munt

Het belcanto-repertoire is nu niet bepaald de corebusiness van De Munt, maar met The Queen and her Favourite en The King and his Favourite wordt de schade voorlopig hersteld. Op het programma staan hoogtepunten uit Elisabetta, regina d’Inghilterra van Rossini en uit La favorita van Donizetti. Men heeft een zogenaamd “filmisch-concertant concept” opgetuigd, met een fijne bezetting waarin Muntgetrouwen heel wat bekende stemmen herkennen. Niet in de laatste plaats die van onze eigen Lenneke Ruiten.

THE QUEEN AND HER FAVOURITE
Livestream 11.3.2021 – 19:30
Beschikbaar tot en met 18.3.21

THE KING AND HIS FAVOURITE
Livestream 12.3.2021 – 19:30
Beschikbaar tot en met 19.3.21

Meer informatie vindt u HIER.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem
Willem
1 maand geleden

Ik kijk erna uit.

Hugo Delava
29 dagen geleden

Ik zou toch niet meteen durven beweren dat met deze twee “projecten” de schade hersteld is. Behalve dat het “concept” (kleine huivering) niet bepaald een meerwaarde biedt tov een concertante uitvoering begrijp ik niet waarom de werken niet volledig uitgevoerd worden. Veel moeite voor weinig resultaat vooral ook omdat men toch een mooi solistenensemble heeft weten te verzamelen.
Concertante versies van belcanto-opera’s lijken in de Munt trouwens een traditie. Ik herinner me zaken als “Semiramide”, “Norma”, “Ermione”, “La donna del lago”, “I puritani”, “La favorita”, Elisabetta regina d’Inghilterra” etc.