Roberta Alexander !

De Edison Klassiek Oeuvreprijs is dit jaar toegekend aan Roberta Alexander. De van geboorte Amerikaanse, in Nederland woonachtige sopraan heeft deze Edison in ontvangt mogen nemen als een erkenning voor haar enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de klassieke muziek, zowel nationaal, als internationaal. Ze ontving al eerder een Edison in 1992, toen voor een opname van de orkestliederen van Andriessen.

“Het is dit jaar precies 45 jaar geleden dat Roberta Alexander haar debuut maakte in Nederland, in een opera van Rossini. En nog altijd is de Nederlandse sopraan van Amerikaanse afkomst actief als zangeres en zangcoach. In de tussenliggende jaren bouwde Alexander een fantastische carrière en discografie op, zoals die unieke recital-cd’s, meestal met pianiste Tan Crone, op het label Etcetera Records. Stuk voor stuk bijzondere opnamen met vooral onbekende muziek van Mozart, via Puccini en Strauss naar Ives, Copland, Bernstein en Barber”, aldus de jury.

bron: entertainmentbusiness

 

 

You can have any review automatically translated. Click the Google Translate button (“Vertalen”), which can be found at the top right of the page. In the Contact Page, the button is in the right column. Select your language at the upper left.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments