SNUDANDO IL PUGNALE – oftewel de dolk trekken om deze iemand in de rug te steken

Hier had onze recensie van Pag/Cav moeten staan.

Tallozen hebben mij gevraagd of Opera Gazet de première van Pag/Cav zou recenseren. Uiteraard wel! Na al het gedoe er nu weer fris tegenaan.

Zelf kon ik op de premièreavond niet in Amsterdam aanwezig zijn en ik had tijdig waterdichte (dacht ik)  afspraken gemaakt met een collega back-up internetrecensent, geen lid van het Opera Gazet team overigens, die deze voorstelling voor ons zou recenseren. Alles was in kannen en kruiken. Hij is inderdaad naar de première geweest en zou vandaag zijn recensie inzenden. Tot mijn verbijstering stuurde hij mij vandaag een geheel andere tekst: een mail dat hij van het schrijven van een recensie afziet, tegen alle gemaakte afspraken in. Het onfatsoen van sommigen kent geen grenzen.

Ecce homo !

Onze excuses aan onze lezers dus dat wij hier geen recensie over de seizoenspremière an DNO kunnen publiceren. Het schijnt erg mooi geweest te zijn.

 
Foto: DNO.
Olivier Keegel
Olivier Keegel

CHIEF EDITOR AND REVIEWER

Bellini, Donizetti. Tito Schipa, Fritz Wunderlich, Ileana Cotrubas. Stefano Mazzonis di Pralafera, Laurence Dale. Certified unmasker of directors’ humbug.

13
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
10 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Olivier KeegelPieter K. de Haan.fredJan de JongFred Coeleman Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Otto
Gast
Otto

Het zit jullie niet mee, de laatste tijd. Vooral in lastige tijden: vertrouw niet op zgn. collega’s noch op “waterdichte” afspraken. Zoals je ziet zijn de “collega’s” de eersten die je dergelijke kunstjes flikken. Houd alles zelf in de hand. Bon courage!

fred
Gast
fred

names plz anders heeft het geschrijfsel hieromtrent ook geen zin

Fred Coeleman
Gast
Fred Coeleman

ach , das jammer, het was echt een feestje. zoveel mooie en goede solisten, met Anita natuurlijk aan de top maar ook met Brian Jugde, en Brandon Jovanovich om er maar 2 te noemen.

Pieter K. de Haan.
Gast
Pieter K. de Haan.

Op afspraken zou je moeten kunnen vertrouwen. Waar maak je ze anders voor? Gisteren geweest. Brandon Jovanovich is me niet meegevallen (o.a. mislukte topnoot in het laatste “A ventitre ore…”). Verder muzikaal prachtig, m.n. Anita Rachvelishvili en het koor. De enscenering? Mwa…!