Placido D. #himtoo

Decennialang heeft Plácido Domingo geprobeerd om vrouwen seksueel te intimideren waarbij hij hen rollen in het vooruitzicht stelde. En soms kregen vrouwen rollen niet, als straf, omdat zij niet op zijn avances ingingen, zo vertelden de slachtoffers aan Associated Press.
Volgens velen heeft Domingo een duistere kant – een kant die volgens hen al lang een publiek geheim is in de operawereld.
Acht zangers en een danser hebben Associated Press verteld dat ze seksueel werden lastiggevallen door de getrouwde, in Spanje geboren superster.
Één vrouw meldde dat Domingo met zijn hand onder haar rok ging en drie anderen zeiden dat hij hen op de mond wilde kussen, in een kleedkamer, in een hotelkamer en tijdens een lunch.
 
“Niets vreemds aan een zakenlunch”, zei een van de aanklaagsters. “Iemand die probeert je hand vast te houden of zijn hand op je knie legt tijdens een zakenlunch is wél vreemd. Hij raakte je altijd op de een of andere manier aan, en kuste je altijd.”
Associated Press sprak met zo’n dertig zangers en zangeressen, danseressen, orkestleden, backstage-medewerkers die verklaarden getuige te zijn geweest van seksueel getint gedrag van Domingo en dat hij ongehinderd jonge vrouwen achtervolgde.
Domingo antwoordde niet op gedetailleerde vragen van de AP over specifieke incidenten, maar gaf een verklaring uit: “De beschuldigingen van deze naamloze individuen die teruggaan tot wel dertig jaar geleden zijn zeer verontrustend, en zoals gepresenteerd, onnauwkeurig.” Een van deze naamloze individuen is Patricia Wulf, een mezzo-sopraan die ooit aan de  Washington National Opera was verbonden.
“Ik erken echter dat de regels en normen waarmee we vandaag de dag worden – en zouden moeten worden – gemeten aan de hand van deze regels en normen heel anders zijn dan in het verleden. Ik ben gezegend en bevoorrecht dat ik een meer dan 50-jarige carrière in de opera heb gehad en ik zal mezelf aan de hoogste normen houden”.
“I prefer to call them fans.”
0 0 votes
Article Rating
Telmora Novakov

OFFICE ASSISTANT

Telmora Novakov keeps up with the news for Opera Gazet. At the urgent request of the editor-in-chief, she has put the separation of facts and opinions completely behind her.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Erica du Preez
Erica du Preez
1 year ago

Unproven accusations! I hope Domingo file them for slander!