Pag/Cav: snudando il pugnale

SNUDANDO IL PUGNALE – oftewel de dolk trekken om deze iemand in de rug te steken

Hier had onze recensie van Pag/Cav moeten staan.

Tallozen hebben mij gevraagd of Opera Gazet de première van Pag/Cav zou recenseren. Uiteraard wel! Na al het gedoe er nu weer fris tegenaan.

Zelf kon ik op de premièreavond niet in Amsterdam aanwezig zijn en ik had tijdig waterdichte (dacht ik)  afspraken gemaakt met een collega back-up internetrecensent, geen lid van het Opera Gazet team overigens, die deze voorstelling voor ons zou recenseren. Alles was in kannen en kruiken. Hij is inderdaad naar de première geweest en zou vandaag zijn recensie inzenden. Tot mijn verbijstering stuurde hij mij vandaag een geheel andere tekst: een mail dat hij van het schrijven van een recensie afziet, tegen alle gemaakte afspraken in. Het onfatsoen van sommigen kent geen grenzen.

Ecce homo !

Onze excuses aan onze lezers dus dat wij hier geen recensie over de seizoenspremière an DNO kunnen publiceren. Het schijnt erg mooi geweest te zijn.

 
Foto: DNO.
0 0 votes
Article Rating
Olivier Keegel

CHIEF EDITOR AND REVIEWER

Chief Editor since 2019. Does not need much more than Verdi, Bellini and Donizetti. Wishes to resuscitate Tito Schipa and Fritz Wunderlich. Certified unmasker of directors' humbug.

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Otto
Otto
1 year ago

Het zit jullie niet mee, de laatste tijd. Vooral in lastige tijden: vertrouw niet op zgn. collega’s noch op “waterdichte” afspraken. Zoals je ziet zijn de “collega’s” de eersten die je dergelijke kunstjes flikken. Houd alles zelf in de hand. Bon courage!

Pieter K. de Haan.
Pieter K. de Haan.
1 year ago
Reply to  Olivier Keegel

Heel jammer! Maar er staan (nogal uiteenlopende) recensies op Basia con fuoco, Il Grand’Inquisitor, Opus Klassiek, Opera Nederland en Place de l’Opera. Ik ga de voorstelling nog zien, a.s. zondag.

Jan de Jong
Jan de Jong
1 year ago
Reply to  Olivier Keegel

Waarom niet alsnog recenseren? Waarom moet per se de première verslagen worden? Een recensie van een latere voorstelling lijkt mij nog steeds lezenswaardig.

Jan de Jong
Jan de Jong
1 year ago
Reply to  Olivier Keegel

Ik vind het spijtig voor u dat een afspraak niet is nagekomen, maar ik zie nog steeds niet in waarom per se de première verslagen had moeten worden. Ook niet binnen de context van de rechtsgang. U hebt eerder al Cimarosa besproken. U gaat zelf nog.

De beste revanche op degene die u heeft laten vallen, lijkt me alsnog een recensie te schrijven of laten schrijven: u kunt zonder deze persoon. De zilverlingen zijn er nog.

fred
fred
1 year ago
Reply to  Olivier Keegel

met perstickets of betalen we d’r nu zelf voor, inquisitive minds want to know

fred
fred
1 year ago
Reply to  Otto

names plz anders heeft het geschrijfsel hieromtrent ook geen zin

Fred Coeleman
Fred Coeleman
1 year ago

ach , das jammer, het was echt een feestje. zoveel mooie en goede solisten, met Anita natuurlijk aan de top maar ook met Brian Jugde, en Brandon Jovanovich om er maar 2 te noemen.

Pieter K. de Haan.
Pieter K. de Haan.
1 year ago

Op afspraken zou je moeten kunnen vertrouwen. Waar maak je ze anders voor? Gisteren geweest. Brandon Jovanovich is me niet meegevallen (o.a. mislukte topnoot in het laatste “A ventitre ore…”). Verder muzikaal prachtig, m.n. Anita Rachvelishvili en het koor. De enscenering? Mwa…!