Julia Le Brun is musicologe en operakenner. Zij schreef een genoeglijk artikel op www.causeur.fr waarin zij ingaat in op de wankele bewijsvoering inzake de “schuld” van Domingo.

You can have any review automatically translated. Click the Google Translate button (“Vertalen”), which can be found at the top right of the page. In the Contact Page, the button is in the right column. Select your language at the upper left.

Ze spreekt van een lynchpartij en voert daarbij aan dat de bejaarde ex-tenor alle circumstantial evidence tegen zich heeft. Hij is rijk en heeft macht in de operawereld. Samengevat:  hij behoort tot het verwerpelijk slag mensen der “oude heteroseksuele blanke mannen”. Le Brun vermoedt dat men Domingo kwalijk neemt dat hij er op 79-jarige nog steeds is, met succes dirigeert en zingt.

Plácido Domingo
Julia Le Brun

En hij heeft een aversie tegen de tsunami waarvan wij nu al ruim 30 jaar de schabouwelijke bittere vruchten plukken: de tsunami van het Regietheater. Men wil zich, aldus Le Brun, ten koste van alles ontdoen van de man die een verleden vertegenwoordigt dat ausradiert moet worden, de man die niets moet hebben van de heilige “moderniteit”. Domingo zal men niet aantreffen in een opera waarin Cassandra wordt verkracht door pa Priamus, of in een regie waarin Don Giovanni zich orgie-gewijs vermaakt met transseksuelen. Le Brun wijst op de inderdaad krankzinnige paradox die wordt gevormd door de als “modern” ervaren meest obscene operascènes enerzijds  en anderzijds de heilige verontwaardiging over de geringste blik, het geringste woordje en de geringste aanraking.  En dat in een tijd die nog nooit zo geobsedeerd is geweest door seks.

Plácido Domingo
Julia Le Brun en Plácido D.

Lees HIER het artikel van Julia Le Brun.


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Olivier Keegel
Olivier Keegel

CHIEF EDITOR AND REVIEWER

Chief Editor since 2019. Does not need much more than Verdi, Bellini and Donizetti. Wishes to resuscitate Tito Schipa and Fritz Wunderlich. Certified unmasker of directors' humbug.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kersten van den Berg
Kersten van den Berg
9 maanden geleden

Buitensporig geweld, die assassinats van de kant van operahuizen, maar dat de kogels nou uit de kalasjnikovshoek afkomstig zouden zijn?