OPERA2DAY & New European Ensemble i.s.m. Scapino Ballet

OPERA MELANCHOLICA, met de Nederlandse première van The Fall of the House of Usher van Philip Glass. Op tournee van januari t/m maart 2020.
 
OPERA2DAY Foto Henk bleeker
Foto Henk Bleeker

In de nieuwe productie Opera Melancholica dompelt OPERA2DAY het publiek onder in de melancholie, samen met het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam. We nemen de toeschouwer mee naar het ‘anatomisch theater van de psyche’, waar de vele facetten van melancholie voelbaar worden gemaakt.

Centraal staat de casus van Roderick Usher, een melancholicus ‘pur sang’. Hij is de hoofdpersoon in The Fall of the House of Usher, de fascinerende en ontroerende opera van Philip Glass die zijn Nederlandse première krijgt in deze voorstelling. We lichten de schedel van Roderick en zien hoe hij wordt omgeven door imaginaire figuren: zijn tweelingzus Madeline en jeugdvriend William. Roderick probeert zich te bevrijden van zijn waanzin, maar dat gaat gepaard met huiveringwekkende hersenschimmen en bedwelmende visioenen. Die beleven we op een intense manier live mee, dankzij de gedreven muziek van Philip Glass, sprekende toneelbeelden, gepassioneerde zang en choreografie van Scapino Ballet Rotterdam.

Meer informatie vindt u HIER


0 0 stem
Artikelbeoordeling
Telmora Novakov
Telmora Novakov

OFFICE ASSISTANT

Telmora Novakov keeps up with the news for Opera Gazet. At the urgent request of the editor-in-chief, she has put the separation of facts and opinions completely behind her.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties