Opera Melancholica -The Fall of the House of Usher

Opera Melancholica – The Fall of the House of Usher, een fascinerende en ontroerende opera van Philip Glass.

 

OPERA2DAY brengt, samen met het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam, het ‘anatomisch theater van de psyche’, waar de vele facetten van melancholie voelbaar worden gemaakt. Centraal staat de casus van Roderick Usher, een melancholicus ‘pur sang’. Hij is de hoofdpersoon in The Fall of the House of Usher, een fascinerende en ontroerende opera van Philip Glass die bij OPERA2DAY zijn Nederlandse première krijgt in. De schedel van Roderick wordt gelicht; hij wordt omgeven door imaginaire figuren, zoals zijn ingebeelde tweelingzus Madeline en jeugdvriend William. Roderick probeert zich te bevrijden van zijn waanzin, maar dat gaat gepaard met huiveringwekkende hersenschimmen en bedwelmende visioenen.
 
Thematische lijnen uit eerdere voorstellingen van OPERA2DAY komen in Opera Melancholica samen. Hamlet was een psychologische thriller. In Dolhuys Kermis kwam een psychiatrische inrichting tot leven, volgens NRC een van de vijf beste voorstellingen van dat jaar.
Klik HIER voor nadere informatie.
0 0 votes
Article Rating
Telmora Novakov

OFFICE ASSISTANT

Telmora Novakov keeps up with the news for Opera Gazet. At the urgent request of the editor-in-chief, she has put the separation of facts and opinions completely behind her.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments