Leo Driehuis overleden

Op 14 augustus is Leo Driehuis (ook wel: Driehuijs, Driehuys) (1932) overleden. Driehuis was dirigent en hoboïst. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan het Conservatorium in Amsterdam. Hij was de stichter van het Danzi Kwintet.  Driehuis dirigeerde het Nederlands Dans Theater en de Nederlandse Radio Orkesten.
Na zijn Europese carrière verhuisde hij naar Amerika, waar hij leiding gaf aan de Charlotte Symphony. Driehuis leed aan een hersentumor en overleed in zijn huis te Midlothian, Virginia. Hij was 87 jaar oud.
0 0 votes
Article Rating
Telmora Novakov

OFFICE ASSISTANT

Telmora Novakov keeps up with the news for Opera Gazet. At the urgent request of the editor-in-chief, she has put the separation of facts and opinions completely behind her.

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pieter K. de Haan.
Pieter K. de Haan.
1 year ago

Voor hij naar de US vertrok is hij ook nog een aantal jaren chef-dirigent van Het Gelders Orkest in Arnhem geweest.

Pieter K. de Haan.
Pieter K. de Haan.
1 year ago

In maart en september 1966 heeft Driehuys (zoals zijn naam bij die gelegenheid werd geschreven) met (een) niet met name genoemd(e) orkest(en) opnamen gemaakt met niemand minder dan de sopraan Gré Brouwenstijn van aria’s van Beethoven, Verdi en Puccini, die in 1971, n.a.v. het afscheid van de zangeres, als LP zijn uitgebracht door EMI-HMV onder nummer 5C 053-24324.