Koninklijke onderscheiding voor Marc Albrecht

Vandaag ontving Marc Albrecht, chef-dirigent De Nationale Opera en Nederlands Philharmonisch Orkest, een koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Touria Meliani. De opera- en orkestdirigent is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw vanwege zijn jarenlange bijdrage aan het Nederlandse en internationale muzieklandschap. Hij ontving de onderscheiding na afloop van het concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest in Het Concertgebouw.

You can have any review automatically translated. Click the Google Translate button (“Vertalen”), which can be found at the top right of the page. In the Contact Page, the button is in the right column. Select your language at the upper left.

 

Marc Albrecht neemt dit seizoen afscheid als chef-dirigent van De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Sinds 2011 was hij verbonden aan deze culturele instellingen, die zich onder zijn muzikale leiding verder ontwikkelden tot instituten van grote (inter)nationale naam en faam.

Veelzijdig

Albrecht bracht veel uitvoeringen van laatromantische componisten als Wagner, Strauss en Mahler ten gehore, maar waagde zich ook aan modernere werken en verrassende samenwerkingen. Hij is alom geprezen om zijn interpretatie van de opera’s van Richard Wagner en symfonieën van Gustav Mahler. In 2019 ontving hij de International Opera Award voor ‘Conductor of the Year 2019’.

Naast zijn uitzonderlijke prestaties als dirigent schonk Albrecht bijzondere aandacht aan talentontwikkeling. Zo startte hij de Orkestacademie, gaf hij masterclasses aan jonge dirigenten en gastlessen aan studenten van het Conservatorium.

Orde van de Nederlandse Leeuw

De Orde van de Nederlandse Leeuw is een van de oudste en hoogste civiele (ridder)orden in Nederland en is bedoeld voor buitengewone bekwaamheid in wetenschap en kunsten. Iemand komt in aanmerking voor een onderscheiding in deze orde wanneer bijzondere verdiensten van zeer exceptionele aard worden verricht voor de samenleving.


0 0 votes
Article Rating
Olivier Keegel

CHIEF EDITOR AND REVIEWER

Chief Editor since 2019. Does not need much more than Verdi, Bellini and Donizetti. Wishes to resuscitate Tito Schipa and Fritz Wunderlich. Certified unmasker of directors' humbug.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments