Gabriel Bacquier overleden

De Franse operazanger Gabriel Bacquier is woensdag op 96-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Lestre, in de regio Normandië, zo bevestigde zijn echtgenote aan het Franse nieuwsagentschap AFP. De doodsoorzaak werd niet bekendgemaakt.

Na de Tweede Wereldoorlog schitterde de bariton in de grootste operazalen ter wereld, zoals Metropolitan Opera in New York, Royal Opera House in Londen, en de opera’s van Parijs en Wenen. De operazanger trad op aan de zijde van onder meer Maria Callas, Renata Tebaldi, Birgit Nilsson en Régine Crespin.

Bacquier verbleef ook een tijdlang in België. Na zijn studies in het conservatorium van Parijs en na te hebben opgetreden in cabarets en cinemazalen, trad hij toe tot het Koninklijk Theater van de Munt in Brussel. Na enkele jaren keerde hij terug naar de Franse hoofdstad.

(bron: Het Nieuwsblad)

 

 

Gabriel Bacquier, “Hai Gia Vinta La Causa !”,  Le Nozze Di Figaro

You can have any review automatically translated. Click the Google Translate button (“Vertalen”), which can be found at the top right of the page. In the Contact Page, the button is in the right column. Select your language at the upper left.

 

0 0 votes
Article Rating
Telmora Novakov

OFFICE ASSISTANT

Telmora Novakov keeps up with the news for Opera Gazet. At the urgent request of the editor-in-chief, she has put the separation of facts and opinions completely behind her.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments