Fris jasje nr. 3027

Wij lazen een bericht in De Standaard dat opent met de frase “Opera hoeft niet stoffig te zijn”.  Weer een loot aan de omvangrijke stam der niet-stoffige opera’s.  Deze keer stofvrij uitgevoerd door gezelschap “De Schone Companie”.
In het bericht staat ook te lezen: “Als Le Nozze een verkleedpartij is, dan eentje die zelfbewust in haar schoenen staat, grappend de genreconventies in hun hemd zet en Mozarts muziek tooit met het nieuwe, frisse jasje waar ze om schreeuwt.”
Het frisse, stofvrije jasje is een van de grootste spangaïstische clichés van deze eeuw. En niemand die weet wat ermee bedoeld wordt.
Ook deze zinsnede ervaren wij als tamelijk boud: “Bij De Schone Companie klinkt Le Nozze strakker en spitsvondiger dan ooit.”  Dat is nogal wat, strakker en spitsvondiger “klinken” dan ooit. Wij kunnen Harnoncourt schrappen.
Lees hier het gehele artikel.
0 0 votes
Article Rating
Telmora Novakov

OFFICE ASSISTANT

Telmora Novakov keeps up with the news for Opera Gazet. At the urgent request of the editor-in-chief, she has put the separation of facts and opinions completely behind her.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments