De Opera van Nancy viert zijn 100ste verjaardag met Sigurd van Ernest Reyer

Om zijn 100ste verjaardag te vieren, speelt de Opéra national de Lorraine in Nancy Sigurd van Ernest Reyer, de opera die opgevoerd werd bij de inhuldiging op 14 oktober 1919.

Sigurd werd gecreëerd in 1884 in de Muntschouwburg te Brussel en bleef gedurende een halve eeuw een van de grootste successen van het Franse lyrische repertoire. In 1925 werd de 300ste voorstelling gevierd. De laatste opvoering in de Opéra van Parijs was in 1935 en sindsdien wordt het werk nog maar sporadisch opgevoerd.

De inhoud van de opera is ongeveer deze van Wagner’s Götterdämmerung, maar Frans gezongen en met een totaal verschillend muzikaal palet. Dat is even wennen.

Twee concertante uitvoeringen vinden plaats in de Opéra van Nacy op 14 en 17 oktober 2019 te 19 uur met Peter Wedd (Sigurd), Jean-Sébastien Bou (Gunther), Catherine Hunold (Brunehilde), Camille Schnoor (Hilda – de Gutrune van Wagner) en Jérôme Boutillier (Hagen). Frédéric Chaslin dirigeert het Orchestre & Chœur de l’Opéra national de Lorraine.

 

0 0 votes
Article Rating
Guillaume Maijeur

REVIEWER

Founder of Opera Gazet (1999). Prefers the German repertoire, particularly the composers Wagner, Richard Strauss and Mozart.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments