Bastiaan Everink schittert in Nabucco te Koblenz

In de vesting Ehrenbreitstein te Koblenz wordt deze week Nabucco uitgevoerd. Compleet met koor en orkest. Jazeker, “Wir schaffen es” !

Tijdens de repetities stonden er op het podium afstandsmarkeringen om de heersende builenpest een loer te draaien. Het orkest speelt in kleine bezetting.

De vesting lijkt gemaakt voor opera, want de akoestiek is redelijk goed en er is zoveel ruimte dat het publiek ver genoeg van het podium af kan zitten.

Toch mogen er dit jaar, in plaats van de gebruikelijke 1.000, slechts 350 (geregistreerde!) bezoekers worden toegelaten. Spookmaskers verplicht.

Das Opernmagazin is bijzonder enthousiast over de voorstelling, en met name over “onze eigen” Bastiaan Everink: “De onbetwiste ster van het ensemble is Bastiaan Everink als Nabucco, die zichzelf niet alleen tot koning kroont, maar zich in zijn overmoed ook een god waant. De scène waarin hij door de bliksem wordt getroffen, wordt op briljante wijze en met grote theatrale kracht opgevoerd. De scenische uitbeelding van Nabucco’s mentale gestoordheid en het verval van zijn gezag zijn beeldbepalend en worden door Everink ontroerend tot uitdrukking gebracht. Zijn stem is niet alleen groot, maar ook fraai, en hij brengt alles wat een heldenbariton nodig heeft op het gebied van autoriteit.”

Er zijn nog voorstellingen op 18 en 19 juli. Voor alle informatie klikt u HIER.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Olivier Keegel

CHIEF EDITOR AND REVIEWER

Chief Editor since 2019. Does not need much more than Verdi, Bellini and Donizetti. Wishes to resuscitate Tito Schipa and Fritz Wunderlich. Certified unmasker of directors' humbug.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments