Annemarie Kremer bij Viva Classic Live

bron: De Limburger

De Nederlandse sopraan Annemarie Kremer zal begin september haar opwachting maken tijdens Viva Classic Live 2019 in Venlo.

Dat heeft bariton Sef Thissen, drijvende kracht achter het meerdaagse festival dat dit jaar de achtste editie beleeft, bekendgemaakt. Met de komst van Kremer gaat een langgekoesterde wens van Thissen in vervulling. Thissen en Kremer traden onlangs samen op in een Wagner-opera.

Kremer is een van de meest toonaangevende sopranen van dit moment. Ze ging op haar achttiende naar het conservatorium in Maastricht, waar ze studeerde bij zangpedagoge Gemma Visser. Later ging ze in de leer bij tenor Carlo Bergonzi en sopraan Christina Deutekom. Na afronding van haar studie debuteerde zij in het Akense theater als Ilia in Mozarts Idomeneo. Vervolgens regende het uitnodigingen voor optredens bij diverse Europese operahuizen. Buiten Europa verwierf ze erkenning met haar optreden als Cio-Cio-San in Puccini’s Madama Butterfly, in 2007. Acht jaar later maakte ze in diezelfde rol een tournee met de Nederlandse Reisopera.

Viva Classic Live vindt plaats op 5, 6, 7 en 8 september en staat dit keer in het teken van 75 jaar bevrijding. De Italiaanse tenor Antonello Palombi treedt voor de derde keer op tijdens het Venlose festival. Ook Duo Baldo, een komisch muzikaal tweetal – violist Brad Repp en pianist/acteur Aldo Gentileschi – brengen een combinatie van klassieke muziek met pop en theatrale humor.

De kaartverkoop voor Viva Classic Live is inmiddels gestart via www.maaspoort.nl.

0 0 votes
Article Rating
Telmora Novakov

OFFICE ASSISTANT

Telmora Novakov keeps up with the news for Opera Gazet. At the urgent request of the editor-in-chief, she has put the separation of facts and opinions completely behind her.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments