2 Tosca’s in 1 Tosca

Ik lijd aan een ernstig gebrek aan voorstellingsvermogen, aangezien ik telkens opnieuw denk dat de grens der waanzin nu wel bereikt is. Wis en waarachtig niet! Geniaal regisseur Christophe Honoré “vindt deze opera opnieuw” uit door twee Amerikaanse sopranen te kiezen voor de rol van Tosca en ze samen te laten zingen. Angel Blue is net begonnen aan haar veelbelovende carrière en Catherine Malfitano is deze hopelijk aan het afsluiten.

Ik weet niet wie de artistiek directeur is te Aix, maar dat kan geen operaliefhebber zijn.

De Financial Times schreef hierover:  “Het probleem is dat Honoré’s elegie op elke opera kan worden toegepast en zelden in gesprek is met Tosca. Het concept bevindt zich op een geheel ander spoor dan de kwikzilveren partituur en het thriller-achtig plot van de opera. Zonder nadere verklaring en zonder relevante context zijn Honoré’s zangeressen slechts clichés. De gebeurtenissen in de tweede acte zijn onsamenhangend. In de derde acte verhuist het orkest naar het podium voor een concertuitvoering. Het concept is bedoeld als revolutionair – een opera over opera – maar het draait uit op een aanfluiting.”

Olivier Keegel

0 0 votes
Article Rating
Telmora Novakov

OFFICE ASSISTANT

Telmora Novakov keeps up with the news for Opera Gazet. At the urgent request of the editor-in-chief, she has put the separation of facts and opinions completely behind her.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments